Стандарт ISO 22000. Від теорії до практики
Деталі курсу:
Графік навчання:
2 дні — очний формат
4 дні — онлайн формат
— до 10 учасників в групі
— висококваліфіковані і практикуючі викладачі
Программа курса:
1 Частина: Вступ
Огляд стандартів серії ISO. Огляд FSSC, IFS, BRC. Структура стандартів серії ISO, інтеграція. Ключові поняття. Терміни та визначення. Переваги впровадження та сертифікації.
3.Частина Контекст організації
—Визначення контексту. Огляд методології. Визначення потреб зацікавлених сторін. Політика, цілі, лідерство.
4.Частина Програми передумови
-Огляд основних вимог. Впровадження. Розробка документації. Моніторинг. Практичні кейси впроваджених програм.
5.Частина Керування небезпечними чинниками
-Попередні кроки (команда НАССР, описи, блок-схеми) Поняття ООПУ (OPRP) та ККТ (ССР). Дерево рішень. Валідація та веріфікація.
6.Частина Документообіг системи
— Обов’язкова документована інформація. Управління (створення, зберігання, тиражування)
8.Частина Сертифікація (Представник органу по сертифікації)
-Схеми сертифікації. Як вибрати орган по сертифікації. Проведення сертифікаційних та наглядових аудитів. Вимоги. Практичні поради як підготуватися до сертифікації.
ЦІЛЬОВА АУДИТОРІЯ:
— Внутрішні аудитори з харчової безпеки на виробництвах
— Консультанти, які залучаються до планування та проведення внутрішніх аудитів систем менеджменту у відповідності до вимог стандарту ISO 22000
— Аудитори, які хочуть підвищити свою кваліфікацію
— Керівники компаній, які планують співпрацю з торговими мережами (особливо якщо плануєте випуск продукції під власною ТМ)